sportdartsclub
Közvetítés
 
DARTS
 
Menü
 
Utánpótlás
 
Hírek
Hírek : Nemzeti Bajnokság V. forduló

Nemzeti Bajnokság V. forduló

  2011.03.03. 17:46

Baljós előjelekkel érkezett csapatunk a Nemzeti Bajnokság V. fordulójára és vegyes eredményekkel távozott. Bezzeg Nándor betegen, háromnapi fekvés után érkezett a verseny helyszínére. Kérdésemre a hogyléte felől csak annyit mondott: „ Nagyon rosszul, ameddig bírom, csinálom”! Mészáros „Béka” Zsolti 3 hónapja lassan minden nap dolgozik, ő kimerültségre panaszkodott. Orbán Péter csapattársunk a nevezés ellenére betegség miatt a versenyre sem utazott velünk és Kiss Viktória is egészségügyi problémákra panaszkodott. Ilyen előjelekkel vágtunk neki az V. fordulónak. Csapatunk a férfi egyéniben 8 fővel a női egyéniben 2 fővel képviseltette magát.


A nőknél Vereczkey Dorottya és Kiss Viktória is a csoportkörökben elvérzett és 9. helyezéssel zárták a versenyt. Férfi egyéniben sajnos az elején vereséget szenvedett Venkei Pali és a 65. helyen zárt. A következő kiesők Mészáros „Béka” Zsolt és Ziegenhám Medárd voltak ,mind a ketten a 33. helyen zárták az V. fordulót. Németh Zoltán könnyed és szép játékkal jutott a legjobb 32 közé, de ott Rucska József megállította és így a 17. helyen fejezte be a küzdelmeket Vereczkey „Five” Lajos a 16 között Balog „Öcsi” Bélával vívott egy gigászi mérkőzést, de sajnos 5-4 arányban alulmaradt és a 9. helyen zárt. Átlagokkal és a meccs alakulásával sajnos nem szolgálhatok, mert nem érkeztek meg hozzám a meccs papírjai. Szép volt Lajos, jobban kéne bíznod a tudásodban, MAGADBAN!

Mivel nagy létszámmal jelenünk meg a versenyeken ezért elkerülhetetlen, hogy játékosaink a verseny előrehalattával ne kerüljenek össze. Most ez a Darányi-fivérekkel fordult elő és itt, a 16 között. Mind a ketten pozitív előjelekkel vághattak neki a versenynek és így is alakult az összecsapásuk. A mérkőzést Darányi „Szultán” Zoltán kezdte és már az elején látszott Darányi „Timon” Tamás jó formája. Rögtön elvette Zoli kezdését egy 21-nyilas játékkal, majd a 2. legben egy 20-nyilassal erősítette meg vezetését, 0-2. Zoli is beleerősített, két 17-nyilassal egyenlített és egy 22-nyilassal a vezetést is átvette. 3-2. A 6. legben Tomi egyenlített egy 17-nyilassal. majd mind a ketten hozták a kezdésüket és az eredmény máris 4-4 volt. A döntő legben érezhető volt a nagy tét, amit most Zoli bírt jobban és egy 23-nyilas játékkal megszerezte a győzelmet.

 

Darányi „Szultán” Zoltán (75,33) 5 – 4  Darányi „Timon” Tamás (74,70)

Tamás így a 9. helyen zárta a megmérettetés, de nagyon büszke lehet magára, mert a változtatások ellenére már most is szépen szerepelt. A legjobb 8 között így már csak két játékosunk maradt. Bezzeg Nándor és Darányi „Szultán” Zoltán. Zoli egy kiemelkedően játszó Kaufmann Krisztiántól kapott ki 5-2-re és az 5. helyen végzett. Nándi egy küzdelmes játékban 5-3 arányban diadalmaskodott Balogh „Öcsi” Béla ellen. Többször is az volt az érzésem a meccs közben, hogy Nándi nem bírja tovább és feladja a mérkőzést, győz a betegség! Nándi az elődöntőben Kaufmann Krisztiánnal találkozott és játszották a verseny mérkőzését. A 2× 3 nyert legre játszandó mérkőzést Krisztián kezdte.

Az 1. legben már látszódott, hogy magyar pályákon nem mindennapi mérkőzést láthat a nézőközönség. Nándi hátsó pályán a 4. körét 44 pontra kezdte és a kerekítő 4-es után D20–ra kettőt is hibázott, ezt Krisztián szigorúan megbüntette egy 14-nyilas játékkal és nyerte az első leget. Nándi kezdte a második leget és egy 13-nyilassal egyenlített, majd egy hátsó pályás 17-nyilassal a vezetést is átvette A negyedik leget ismét Nándi kezdte és egy 14-nyilas játékkal 3:1- re megnyerte az első setet. Az első set átlagai mindent elmondanak a két játékos teljesítményéről:

 

Második Set:
A második setet Nándi kezdte és ott folytatták a fiúk ahol abba hagyták. Nándi a negyedik körét 140-re kezdte egy 100, 121, 140 –es sorozat után és miután nem tudta teljesíteni a magas kiszállót Krisztián 41 pontról 3 nyíllal a 4. körben káprázatos 9 nyíl után - 180, 140, 140 - nyerte a partit és vette el Nándi kezdését. A második legben született meg a mérkőzés leggyengébb játéka amit Nándi hátsó pályán egy 22 nyilassal befejezve kiegyenlített. A harmadik legben a két úr ismételten magasabb sebességi fokozatba kapcsolt. A leget Nándi kezdte és egy 140, 123, 140, sorozattal a 4 körét 98 ra kezdte. 20 és Tripla 18 után a 3 dartsal dupla 12 re hibázott. Ezalatt Krisztián sem tétlenkedett, hiszen egy 140, 140, 85-ös sorozattal a 4. körét 136-ra kezdve és egy tripla20, 20, 16-os kerekítéssel 40-re, jelezte győzelmi szándékait. A következő, azaz 5. körben Nándi három nyilat rontott D12-re, míg Krisztiánnak nem sikerült kihasználni e lehetőséget és szintén három nyilat hibázva a duplára 10 ponton zárta a kört. Nándi egy 16 nyilassal nyerte ezt a leget. Ezt a játékot tartottam a meccs fordulópontjának. A negyedik legben Nándi hátsó pályán egy 16 nyilassal győzedelmeskedett és így 3:1, 3:1 arányban megnyerte a Mérkőzést!

A nyert legek:
Krisztián: 14, 12
Nándi: 13, 17, 14, 22, 16, 16

Kaufmann Krisztián (88,99) 0 – 2 (1-3 ; 1-3) Bezzeg Nándor (95,61)

Szép volt, Nándi! Szép volt, Krisztián!

A döntőben a 2010-2011-es bajnokságban negyedszer találkozott Nándi Kulcsár Attilával, és negyedszer is győzni tudott.

Bezzeg Nándor (81,42) 2 – 1 (2-3 ; 3-1 ; 3-1) Kulcsár Attila (75,37)

A férfi párosokban a Darányi–Darányi páros a döntőig menetelt és a Melisek-Kovács párostól szenvedtek vereséget 4:3 arányban.

A női párosoknál Vereczkey Dorottya Kautzky Nórával párban a 3. helyen végzett és továbbra is harcban vannak a bajnoki címért. Kiss Viktória a tehetséges ifjúsági leány játékosunkkal, Pálfi Nórával az oldalán az 5. helyezést érték el. 

Gratulálok minden játékosunknak a tisztes helytállásért és a sportszerű viselkedésért. Hajrá Sport Darts Club!

 

Ziegenhám Medárd

Még nincs hozzászólás.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Sport DC Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Támogatóink

 

 

 
Linkek

DartsBlog

Magyar Darts Szövetség

Dartsvilág

 
Látogatottság
Indulás: 2010-08-03
 

Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!